Novih industrijskih narudžbi više nego lani

Bez autora
Apr 07 2010

U slovenskoj su industriji prihodi od prodaje u siječnju bili 2 posto niži u odnosu na prosinac prošle godine, a vrijednost novih narudžbi je istovremeno pala za 3 posto. U usporedbi sa siječnjem 2009., prihodi su ostvarili 3-postotan rast. Vrijednost novih narudžbi se u odnosu na isto razdoblje lani povećala za desetinu, objavio je Državni ured za statistiku (SURS). Također navodi da su prihodi u siječnju u usporedbi s prosincem protekle godine najveći pad zabilježili u rudarstvu i prerađivačkim djelatnostima. Prihodi od prodaje na stranim tržištima u siječnju su na mjesečnoj razini bili manji za 3 posto.

Novih industrijskih narudžbi više nego lani

U slovenskoj su industriji prihodi od prodaje u siječnju bili 2 posto niži u odnosu na prosinac prošle godine, a vrijednost novih narudžbi je istovremeno pala za 3 posto.

U usporedbi sa siječnjem 2009., prihodi su ostvarili 3-postotan rast. Vrijednost novih narudžbi se u odnosu na isto razdoblje lani povećala za desetinu, objavio je Državni ured za statistiku (SURS).

Također navodi da su prihodi u siječnju u usporedbi s prosincem protekle godine najveći pad zabilježili u rudarstvu i prerađivačkim djelatnostima. Prihodi od prodaje na stranim tržištima u siječnju su na mjesečnoj razini bili manji za 3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik